2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az orosz-ukrán háború 644. napjának főbb történései röviden.

  • Az ukrán hadsereg szóvivője szerint az orosz erők szerdán fokozták támadásaikat a kelet-ukrajnai Donyeck régióban. „Az ellenség megduplázta a légicsapásokat, felerősítették a szárazföldi gyalogsági támadásokat” – mondta Olekszandr Shtupun. Most mindkét fél területi előnyökre próbál szert tenni, mielőtt a téli időjárás tovább nehezítené az előrenyomlást. 
  • A napok óta tartó zord időjárás miatt Ukrajna kilenc régiójában, 368 településen megszakadt az áramellátás.
  • A brit hírszerzés szerint Oroszország valószínűleg több 500 kilogrammos kazettás bombát is elkezdett használni Donyeckben. 

  • Az orosz erők azt állították, hogy ellenőrzésük alá vonták szintén a Donyeckben lévő Hromove falut. A falu Bakhmut nyugati szélén fekszik, egy olyan város, amely a nyáron egy hónapokig tartó csata után Oroszország kezére került, és amely továbbra is súlyos harcok színhelye.
  • Az ukránok szerint öt magas rangú orosz tisztviselőt megöltek a megszállt Herszon egyik épületére mért csapás során.
  • Jens Stoltenberg arra figyelmeztetett, hogy nem szabad alábecsülni Oroszországot, és annak képességét az ukrajnai háború folytatására. A NATO főtitkára szerint az orosz elnök stratégiai hibát követett el Ukrajna lerohanásával. Részleteket laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Privátbankár oldalán talál >>

  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a déli Odessza megyében tett munkalátogatást, amelyen főként a régió katonai védelméről és a gabona tengeri szállításáról tanácskozott helyi vezetőkkel.
  • Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: a jelenlegi körülmények között szó sem lehet Ukrajna NATO-tagságáról. 

  • Szlovákia határozatlan időre meghosszabbította, és több termékre is kiterjeszti az Ukrajnából származó agrártermékek behozatalának tilalmát. Bővebben itt >>>
  • A háború kezdete óta az orosz veszteségek száma 327 580-ra emelkedett az ukrán hadsereg adatai szerint. Legutóbbi napi frissítésében az ukrán vezérkar szerint ez a szám 1140-gyel nőtt.

(Guardian, MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!