2008. március 7. 09:19

Az ipari termelés az idén januárban az előzetes, szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint 1,3 százalékkal nőtt az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 6,6 százalékkal emelkedett a 2007. januári szinthez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) péntek.

A kiigazítatlan számok alapján a növekedés ugyanilyen mértékű volt. Az ipari termelés 2007-ben az előzetes index szerint 8,1 százalékkal nőtt 2006-hoz képest.

Tavaly decemberben a termelés 1,1 százalékkal nőtt a novemberi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 5,3 százalékkal emelkedett a 2006. decemberi szinthez képest.

Az ipari termelés 2007 januárjában az előző év azonos időszakához viszonyítva - kiigazítatlan index szerint - tizenegy százalékkal nőtt, ami megegyezett a munkanaphatástól megtisztított mutatóval.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.