2008. április 11. 12:24

A kábeltelevíziós szolgáltatók szervezetei tiltakoznak az internet járulék és digitálistévé-adó terve ellen - közölte a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség, illetve a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a két szövetség kifogásolja, hogy a parlament költségvetési bizottsága előzetes szakmai egyeztetést nélkülözve olyan javaslatot fogadott el, amely a digitális írástudatlanság leküzdésének segítése helyett valójában hátráltatná azt, hogy a lakosság minél szélesebb körben hozzájuthasson az esélyegyenlőséget és magasabb életminőséget biztosító technológiai újításokhoz.

A közlemény szerint az információs társadalom fejlesztése és kiszélesítése iránt elkötelezett kábeles szolgáltatók abban bíznak, hogy a parlamenti képviselők is belátják: a digitális írástudás elterjesztése, a korszerű elektronikus szolgáltatások elérhetővé tétele az ország és az egész társadalom közös érdeke. Ezt a célt pedig semmilyen módon nem szolgálja további információtechnológiai járulékok és adók kivetése.

A több mint 400 kábeles távközlési szolgáltatót, köztük több mint száz internet-szolgáltatót képviselő kábeltelevíziós szakmai érdekképviseletek közölték: elfogadhatatlannak tartják azt a törvényjavaslatot, amely adójellegű kulturális járulékkal sújtaná az internet-szolgáltatást és a digitális műsorvevő készülékeket (set-top-boxokat).

MTI/Menedzsment Fórum