2008. március 18. 14:54

A luxuskategóriában nincs sem "nem elsőrendű", sem semmilyen válság, és várhatóan nem is lesz: a német BMW autógyártó például kedden rekord profitot és bevételt jelentett tavalyról, és hasonló jókat jósolt önmagának erre az évre is, nem utolsó sorban a nyersanyagok tavalyinál kisebb drágulásában bízva.

Az adózott eredmény tavaly 9 százalékkal 3,134 milliárd eurós rekordra emelkedett a 2006-os 2,874 milliárdról, először haladva meg a 3 milliárd eurót a csoport történetében. Igaz, ehhez a német társaságiadó-reform egyszeri hatása is jócskán hozzájárult, miután az adó előtti eredmény 6,1 százalékkal csökkent a brit Rolls-Royce Plc repülőgépmotor-gyár részvényre váltható kötvényeinek beváltása miatt - egyszeri tételek nélkül 0,6 százalékkal nőtt a BMW adó előtti eredménye -, azonban az összességében bíztató eredményt valódi siker támogatta: a BMW eladásai mind mennyiségben, mind értékben újabb rekordra nőttek tavaly.

Az osztalékot 51,4 százalékkal 1,06 euróra emelik a 2006-os 0,70 euróról.

A BMW bevétele 56,018 milliárd euró volt tavaly, az euró felértékelődése és a nyersanyagok drágulása ellenére 14,3 százalékkal több a 2006-os 48,999 milliárdnál, szintén rekord, először ötvenmilliárd fölött a csoport történetében, segítve a pénzügyi szolgáltatások növekvő bevételével is.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.