TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. július 5. 14:04

Adta hírül az MNB.

Amennyiben az infláció tartósan elmarad az inflációs céltól, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa változatlanul kész a monetáris kondíciók további lazítására nem hagyományos, célzott eszközök alkalmazásával. A monetáris tanács júniusi kamatdöntő ülésén minden tanácstag támogatta az alapkamat, az egynapos betéti kamat, az egynapos hitelkamat, illetve az egyhetes hitelkamat szinten tartását - derül ki az ülésről szerdán kiadott rövidített jegyzőkönyvből.

A tanács megállapította: a jegybanki előrejelzések feltételeinek teljesülése mellett az alapkamat aktuális szintjének és a jegybanki eszköztár átalakításával elért laza monetáris kondícióknak a tartós fenntartása összhangban van az inflációs cél középtávú elérésével és a reálgazdaság ennek megfelelő mértékű ösztönzésével.

A testület a három hónapos betétállományra bevezetett korlátot és annak esetleges jövőbeli változtatását az eszköztár szerves részének tekinti. A tanácstagok egyetértettek abban, hogy a három hónapos betét harmadik negyedév végén fennálló állományának 300 milliárd forintban meghatározott korlátja biztosítja a betéti eszközből kiszorított likviditás mennyiségének szinten tartását, és ezáltal a laza monetáris kondíciók fenntartását.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.