2008. április 8. 15:34

A prognózisnál kis mértékben kedvezőbben alakult az államháztartás mérlege az év harmadik hónapjában. A hiány a GDP 1,9 százalékára rúgott.

Az államháztartás márciusban - önkormányzatok nélkül - 325,9 milliárd forint hiánnyal zárt, ami kisebb a vártnál - közölte a Pénzügyminisztérium kedden. Az idei első három havi hiány 508,1 milliárd forint lett, ami a bruttó hazai termék (GDP) 1,9 százaléka.

Márciusban a központi költségvetés és a tb alapok hiánnyal zártak, az elkülönített állami pénzalapok egyenlege többletet mutatott. Az államháztartás hiánya - önkormányzatok nélkül - 325,9 milliárd forint volt márciusban. A Pénzügyminisztérium márciusi prognózisa 344,5 milliárd forintos hiánnyal számolt.

Az államháztartáson belül a központi költségvetés hiánya 286,9 milliárd forint, a tb alapok deficitje 43,2 milliárd forint volt. Az elkülönített állami pénzalapoknál 4,2 milliárd forintos többlet alakult ki.

Az első negyedévben az államháztartás hiánya - önkormányzatok nélkül - 508,1 milliárd forintot tett ki. A tárca prognózisa az első negyedévre 526,6 milliárd forint volt. Március végén az államháztartás első három havi hiánya a bruttó hazai termék (GDP) 1,9 százalékát érte el. Ez megegyezik a márciusban kiadott negyedéves prognózissal.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.