2008. március 14. 04:59

A 40 év alatti amerikai munkavállalók majdnem felének annyi adóssága van, hogy a törlesztések után nem marad pénzük, amit félretehetnének. A megkérdezettek mintegy harmada úgy véli, hogy élete végéig adósságból fog élni - írja a Management-Issues.

Egy gazdasági tanácsadó cég ötezer 25 és 40 év közötti munkavállalót kérdezett meg arról, mennyi adósságuk van. A válaszadók 45 százaléka gondolja úgy, hogy fuldoklik az adósságoktól, míg az ötezer ember 35 százaléka arra számít, hogy élete végéig adósságból fog élni. A megkérdezettek közel fele aggódik a szülei és a testvérei anyagi helyzete miatt is.

A 40 év alatti munkavállalók negyede úgy nyilatkozott, hogy éppen hogy csak kijön a fizetéséből egy hónap alatt, az emberek közel ötöde pedig a "költs ma, fizess később" elvet vallja. Az ebbe a csoportba tartozók többsége férfi, ők általában bizakodóak az anyagi helyzetüket illetően, sőt gyakran irreális vágyaik vannak.

A teljes minta 15 százaléka - vélhetően a leggazdagabbak - magabiztos anyagi helyzetét illetően, ők általában kockázatvállalók. Nagyjából ugyanennyi ember nyilatkozott úgy, hogy bár nincs pénze, nem aggódik a jövő miatt.

Menedzsment Fórum