2008. március 14. 04:59

A 40 év alatti amerikai munkavállalók majdnem felének annyi adóssága van, hogy a törlesztések után nem marad pénzük, amit félretehetnének. A megkérdezettek mintegy harmada úgy véli, hogy élete végéig adósságból fog élni - írja a Management-Issues.

Egy gazdasági tanácsadó cég ötezer 25 és 40 év közötti munkavállalót kérdezett meg arról, mennyi adósságuk van. A válaszadók 45 százaléka gondolja úgy, hogy fuldoklik az adósságoktól, míg az ötezer ember 35 százaléka arra számít, hogy élete végéig adósságból fog élni. A megkérdezettek közel fele aggódik a szülei és a testvérei anyagi helyzete miatt is.

A 40 év alatti munkavállalók negyede úgy nyilatkozott, hogy éppen hogy csak kijön a fizetéséből egy hónap alatt, az emberek közel ötöde pedig a "költs ma, fizess később" elvet vallja. Az ebbe a csoportba tartozók többsége férfi, ők általában bizakodóak az anyagi helyzetüket illetően, sőt gyakran irreális vágyaik vannak.

A teljes minta 15 százaléka - vélhetően a leggazdagabbak - magabiztos anyagi helyzetét illetően, ők általában kockázatvállalók. Nagyjából ugyanennyi ember nyilatkozott úgy, hogy bár nincs pénze, nem aggódik a jövő miatt.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.