2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem véletlenül nevezik a Nissan Qashqai-t kategóriateremtőnek, hiszen ez az egyetlen japán modell az németek (és a franciák) uralta európai piacon, amely be tudott kerülni az eladások top 10 listájára.

A júniusi európai újautó-eladások nem okoztak különösebb meglepetést a típusok terén. Az élen a VW Golf tanyázik lényegében letaszíthatatlanul. Őt követi 4 kisautó, a Ford Fiesta, a VW Polo, a Renault Clio és az Opel Corsa – derül ki a Jato Dynamics adataiból.

Ötödik a Ford Focus, amely nemrég kapott új arcot, majd pedig a Renault Capture következik, mind a kis SUV-ok képviselője. Őket ismét egy kisautó, a Peugeot 208 követi.

A Nissan Qashqai a 9. helyet szerezte meg, amelyben nyilván az is szerepet játszik, hogy a modell viszonylag új, 2013 novemberében mutatták be a második generációját. Az elődmodell 2007-ben érkezett.  Az autóból egyébként az első félévben közel 125 ezer kelt el Európában maga mögé utasítva például a Renault Capturt annak ellenére, hogy nem is egy ligában játszanak. A nagy kérdés az, hogy a Renault Kadjar képes lesz-e kiszorítani közeli rokonát (a két cég régóta stratégiai partnerségben működik) a pályáról.

Kattintásra galéria nyílik!

Visszatérve a toplistása, a 10 helyet a Passat foglalta el, amely júniusban 47, az első hat hónapban pedig 39,3 százalékkal nőtt, köszönhetően a nemrég bemutatott 6. generációnak.

Bár volumenüket tekintve nem tudtak bekerülni a top 10-be, a Jato Dynamics kiemeli, hogy az első félévben olyan modellek tudtak komoly növekedést felmutatni, mint a Ford Mondeo, a Renault Twingo, vagy a Peugeot 308. Közös bennük, hogy nemrég estek át egy modellváltáson.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!