2008. március 31. 08:24

Az ipari termelői árak az előző havinál 0,7 százalékkal, az egy évvel korábbiaknál 4,9 százalékkal voltak magasabbak az idén februárban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Az exportértékesítés termelői árai az előző hónaphoz és 2007 februárjához viszonyítva egyaránt 0,8 százalékkal nőttek. Az ipar belföldi értékesítési árai 2008. februárban az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal, a 2007. februárival összehasonlítva 10,6 százalékkal emelkedtek.

Az idén januárban az ipari termelői árak az előző havihoz mérten három százalékkal, a 2007. januári szinthez képest 4,3 százalékkal emelkedtek. Tavaly februárban az előző hónaphoz viszonyítva az árak nem változtak, 2006 februárjához képest 4,2 százalékkal nőttek.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.