2008. március 28. 12:39

Lefelé módosította ma idei bevétel-előrejelzését a dél-koreai Samsung. Az elektronikai cég a világgazdasági helyzet bizonytalanságával indokolja lépését, de még így is növekvő profitot vár az idei évre. A magyarországi leányvállalatoknál nem kell tartani leépítéstől - tudósít az MTI.

A távol-keleti vállalat arra számít, hogy idén 10 százalékkal fog nőni az árbevétele tavalyhoz képest, korábban 15 százalékos bővüléssel számoltak. A legfontosabb területeken növekvő nyereséget vár a vállalat. Az elemzők szerint azonban az első negyedéves adatok a lapkaüzletág veszteségét fogják mutatni a jövő hónapban.

Tavaly a Samsung 4,82 milliárd euró adózott eredményt ért el, ez 12 százalékkal haladta meg a 2006-os értéket. A cég bevétele 7 százalékkal emelkedett tavaly.

Magyarországon állítják elő a Samsung-tévék legértékesebb alkatrészét, az úgynevezett modult. A gyártási kapacitás 30-40 százalékát a koreai cég saját termékeiben használja fel, a többit az Európai Unióba értékesíti más vállalatoknak. A Samsung SDI Magyarország az idei évre 350 millió eurós forgalmat és 10 millió euró körüli nyereséget tervez.

MTI/Menedzsment Fórum