2008. március 28. 12:39

Lefelé módosította ma idei bevétel-előrejelzését a dél-koreai Samsung. Az elektronikai cég a világgazdasági helyzet bizonytalanságával indokolja lépését, de még így is növekvő profitot vár az idei évre. A magyarországi leányvállalatoknál nem kell tartani leépítéstől - tudósít az MTI.

A távol-keleti vállalat arra számít, hogy idén 10 százalékkal fog nőni az árbevétele tavalyhoz képest, korábban 15 százalékos bővüléssel számoltak. A legfontosabb területeken növekvő nyereséget vár a vállalat. Az elemzők szerint azonban az első negyedéves adatok a lapkaüzletág veszteségét fogják mutatni a jövő hónapban.

Tavaly a Samsung 4,82 milliárd euró adózott eredményt ért el, ez 12 százalékkal haladta meg a 2006-os értéket. A cég bevétele 7 százalékkal emelkedett tavaly.

Magyarországon állítják elő a Samsung-tévék legértékesebb alkatrészét, az úgynevezett modult. A gyártási kapacitás 30-40 százalékát a koreai cég saját termékeiben használja fel, a többit az Európai Unióba értékesíti más vállalatoknak. A Samsung SDI Magyarország az idei évre 350 millió eurós forgalmat és 10 millió euró körüli nyereséget tervez.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.