2008. március 4. 11:34

Az euróövezet tagországaiban majdnem a felére csökkent a GDP növekedési üteme a tavalyi év utolsó negyedében az előző három hónaphoz képest elsősorban az állami és a magánfogyasztás szűkülése miatt. Eközben az energia drágulása másfél éves csúcsra hajtotta fel a termelői árakat idén januárban.

Az Eurostat keddi közlése szerint az eurót használó országokban a piaci várakozásokkal összhangban 0,4 százalékkal gyarapodott a gazdaság tavaly október-december között az előző negyedév 0,7 százalékos növekedését követően. Éves összevetésben 2,2 százalékos volt a növekedés, míg egy évvel korábban 2,6 százalék.

A termelői árak 0,8 százalékkal nőttek januárban decemberhez képest, és 4,9 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly januárban.

Az EU 27 tagországában 0,5 százalékkal gyarapodott a GDP a negyedik negyedben az előző negyedévi 0,8 százalék emelkedést követően, az éves GDP-bővülés 2,6 százalék volt 2,9 százalék után.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.