2008. április 14. 06:14

Globális pénzpiaci felügyelőtestület létrehozása, a hitelminősítés rendszerének megújítása, a banki veszteségek teljes körű nyilvánosságra hozatala, a jegybankok szorosabb együttműködése, anticiklikus gazdaságpolitikai eszközök alkalmazása - ilyen ajánlások fogalmazódtak meg a G7 pénteki pénzügyminiszteri ülésén, valamint az IMF és a Világbank közgyűlésén, írja a Világgazdaság.

Konkrét lépésekről, például a legfejlettebb országok összehangolt tőzsdei vagy monetáris beavatkozásáról nem született döntés Washingtonban.

A nemzetközi pénzügyi rendszer stabilizálása mellett magának a valutaalapnak a szanálása is napirendre került a közgyűlésen. Az igazgatótanács elfogadta a pénzszűkében lévő intézmény létszámának és büdzséjének karcsúsítását, és a feltörekvő országok szavazhati súlyának növelését, ám minderre még a 185 tagállamnak is rá kell bólintania - számol be a Világgazdaság. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.