2008. március 5. 08:29

Tavaly 78 milliárd forint lett a külkereskedelmi mérleg hiánya, ez 556 milliárd forinttal alacsonyabb a 2006-os adatnál - közölte ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Továbbra is jellemző, hogy az új EU-tagországokba irányuló kereskedelem nőtt a legdinamikusabban, Románia felé például közel hét és félszeresére nőtt a gabonaexport tavaly.

Az export értéke 17 208 milliárd forint volt 2007-ben, ez 16 százalékos emelkedés az előző évhez képest, míg a 17 285 milliárd forintos import 11 százalékkal magasabb, mint 2006-ban. Legnagyobb mértékben a gépek és szállítóeszközök kivitele és behozatala nőtt.

A forint árfolyama átlagban 6 százalékkal erősödött a főbb devizákhoz képest, ezen belül az euróhoz képest közel 5 százalékkal emelkedett az árfolyam, míg a dollárhoz képest pedig 13 százalékkal értékelődött fel a magyar fizetőeszköz.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.