2008. április 10. 05:29

A cégek elleni bűncselekményekre hívta fel a kormány figyelmét a Brit Kereskedelmi Kamara (BCC), mely azt kéri a rendőrségtől, hogy fokozottan ügyeljen az ilyen jellegű bűnelkövetésre - írja a BBC honlapja.

A szervezet szerint tavaly 12,6 milliárd fontos veszteséget okoztak a bűncselekmények az angol cégeknek, a kamara tagjai pedig lassan már abban sem hisznek, hogy a rendőreség képes kezelni a problémát. A BCC felmérése azt is kimutatta, hogy tavaly a megkérdezett cégek 59 százaléka szembesült valamilyen bűncselekménnyel.

A Home Office, vagyis az angol belügyminisztérium adatai szerint viszont 2001 óta harmadára esett vissza a kereskedelmi rablások száma az országban.

A Kereskedelmi Kamara szerint a cégek ellen elkövetett bűncselekmények súlyos problémát jelentenek, ezért is kérik a rendőrséget, hogy szigorúan járjanak el az ilyen ügyekben. A szervezet szerint a cégek sérelmére elkövetett bűncselekmények hozzájárulnak ahhoz, hogy a gazdasági növekedés nem tud javulni, valamint ahhoz is, hogy az egyes városrészek jövőképe fokozatosan romlik.

A Brit Kereskedelmi Kamara elsősorban kis cégeket tömörít, az ő véleményüket közvetíti. A rendőrség szerint azonban az ilyen jellegű bűncselekmények sokszor el sem jutnak a hatóságokhoz, mert nem jelentik be őket.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.