2008. április 10. 05:29

A cégek elleni bűncselekményekre hívta fel a kormány figyelmét a Brit Kereskedelmi Kamara (BCC), mely azt kéri a rendőrségtől, hogy fokozottan ügyeljen az ilyen jellegű bűnelkövetésre - írja a BBC honlapja.

A szervezet szerint tavaly 12,6 milliárd fontos veszteséget okoztak a bűncselekmények az angol cégeknek, a kamara tagjai pedig lassan már abban sem hisznek, hogy a rendőreség képes kezelni a problémát. A BCC felmérése azt is kimutatta, hogy tavaly a megkérdezett cégek 59 százaléka szembesült valamilyen bűncselekménnyel.

A Home Office, vagyis az angol belügyminisztérium adatai szerint viszont 2001 óta harmadára esett vissza a kereskedelmi rablások száma az országban.

A Kereskedelmi Kamara szerint a cégek ellen elkövetett bűncselekmények súlyos problémát jelentenek, ezért is kérik a rendőrséget, hogy szigorúan járjanak el az ilyen ügyekben. A szervezet szerint a cégek sérelmére elkövetett bűncselekmények hozzájárulnak ahhoz, hogy a gazdasági növekedés nem tud javulni, valamint ahhoz is, hogy az egyes városrészek jövőképe fokozatosan romlik.

A Brit Kereskedelmi Kamara elsősorban kis cégeket tömörít, az ő véleményüket közvetíti. A rendőrség szerint azonban az ilyen jellegű bűncselekmények sokszor el sem jutnak a hatóságokhoz, mert nem jelentik be őket.

Menedzsment Fórum