2008. március 27. 14:39

Valószínűleg nem javítaná az Európai Unió (EU) versenyképességét, ha a tagországok többsége bevezetné az egykulcsos adórendszert - mondta Kovács László, az EU adó- és vámügyi biztosa az MTI-nek Brüsszelben.

"Nem hiszek az egykulcsos adórendszerben. Érdekes módon a régi tagállamok közül egy sem használ ilyet, és nem is tervezi az áttérést. Eddig kevesebb mint fél tucat új tagállam vezette be ezt" - mondta Kovács László a távirati irodának egy magyar újságírók számára rendezett sajtóbeszélgetésén.

Habár a befektetők számára kedvezőbbnek tűnhet ez az adó, az Európai Unió versenyképességét nem javítaná, ha a tagországok többsége bevezetné - tette hozzá.

Az MTI azon kérdésére, hogy Magyarország számára kedvező lenne-e az egykulcsos adórendszerre való áttérés, Kovács László személyes véleményeként elmondta: Magyarországon adóegyszerűsítést lehetne végrehajtani az adók összevonásával, egyúttal stabillá, kiszámíthatóvá kellene tenni a az adórendszert. Ezzel egy időben csökkenteni kellene az élőmunkára rakódó terheket. A pénzt a fogyasztás, a vagyon és a környezetszennyezés fokozottabb adóztatásával "lehetne behozni" - fűzte hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.