2008. március 11. 11:44

Már a második negyedévben növekedésbe fordulhat az amerikai gazdaság fejlődése a kincstár egy illetékese szerint. Robert Kimmitt arra számít, hogy a kormány 150 milliárd dolláros csomagja segítségével az ország kilábal a gödörből.

"Az intézkedések növelni fogják a fogyasztást és ösztönözni fogják a befektetéseket, ami gyorsabb gazdasági növekedéshez és munkahelyek teremtéséhez vezet" - mondta el a Sky Newsnak Kimmitt. "Sok közgazdász szerint már a második negyedben nőni fog a gazdaság, ezzel én is egyetértek" - tette hozzá.

A szakember azt is elmondta, hogy a 150 milliárd dolláros csomag mintegy harmadát félmillió új munkahely létrehizatalára áldozza a kormány.

A recesszió megelőzése érdekében az amerikai jegybank csökkentette az alapkamatot, szakértők szerint ez e hónap végéig újra esedékes lehet, mintegy háromnegyed pont erejéig.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.