2017. október 5. 08:57

A hazai focit is alig követik a kormánypárti szavazók - a többiek meg még kevésbé, derült ki egy felmérésből.

Számolatlanul pakolja a pénzt a kormány a sportberuházásokba, az emberek többsége szerint azonban ez egyáltalán nem éri meg, derül ki egy friss felmérésből. A kutatást a Republikon Intézet végezte, az eredményeket pedig elsőként médiapartnerük, a 24.hu közölte.

(MTI)

A vizsgálat során ezer főt kérdeztek meg személyesen arról, hogyan viszonyulnak a sportberuházásokba ömlő pénzhez, a válaszokból pedig az rajzolódott ki, hogy még a Fidesz-szavazók többsége se nagyon tud mit kezdeni a témával.

  • 37 százalékuk szerint érdemes ennyi forrást stadionokba és sportcsarnokokba nyomni
  • 34 százalékuk szerint viszont megéri is meg nem is
  • 27 százalékuk pedig már azt mondja, hogy ez az egész nem éri meg
  • (2 százalék nem tudja vagy nem válaszolt)

Ennél az eredménynél jóval kevésbé meglepő a baloldali/liberális és a Jobbik-tábor véleménye, itt legfeljebb azon lehetne hüledezni, hogy az eredetileg feltehetően gyökeresen eltérő háttérrel indult szavazók ebben a kérdésben mennyire egyetértenek. Az előbbiek csupán 11 százléka pro-stadionista, utóbbiaknál ez 15 százalék. Az "is-is"-tábor mindkét halmazban 25 százalékos, és 58 százalékkal megegyezik az építkezésekre nemet mondók aránya is.

Akiknek nincs pártja vagy nem akarta elárulni, azok között 25 százalék szerint érdemes sportberuházásokra költeni, 21 százalék szerint is-is, 13 százalék nem tudja vagy nem válaszolt, 41 százalék szerint pedig ez az egész nem éri meg.

Az arányok a teljes népességben:

  • 26 százalék szerint megéri
  • 27 százalék szerint megéri is meg nem is
  • 6 százalék nem tudja vagy hallgat
  • 41 százalék szerint nem éri meg

A kutatásban arra is rákérdeztek, kit mennyire érdekel a magyar foci. Eszerint hiába a labdarúgás a magyar miniszterelnök - és még számos más hazai politikus - kedvenc sportja, még a fideszesek közül is csak 22 százalék követi, 51 százalékukat már nem érdekli a sportág. Még a jobbikosok közül is csak 21 százalék néz hazai focit, a többi táborban pedig még ennél is halványabbak az eredmények. A részletekről a 24.hu-n olvashat.

mfor.hu