2011. szeptember 21. 09:10

A holland ING-csoport az elmúlt hónapban jelentősen csökkentette olasz állampapír kitettségét, miután a bank tulajdonában lévő állomány 35 (!) százalékkal, 7,3 milliárd euróról szeptember közepére 4,7 milliárdra esett vissza.

A hollandok nem csak az olasz, de a spanyol kötvényektől is szabadultak az elmúlt hetekben és kitettségük 2,3 milliárdról 1,7 milliárdra csökkent. Az ING-csoport jelenleg 7,7 milliárd euró értékben rendelkezik dél-európai állampapírokból.

Az olasz 10 éves kötvények hozama egyébként ma is egy százalékkal emelkedik és jelenleg 5,62 százalékon áll. Az augusztus eleji 6 százalék feletti szintekről az EKB vásárlásainak köszönhetően 5 százalék alá eső hozamok folyamatosan, szinte megállás nélkül emelkednek hiába a Berlusconi-kormány megszorító csomagja, a piacok nem bíznak annak maradéktalan megvalósításában.

A spanyol 10 éves hozamok jelenleg 0,6 százalékos emelkedéssel 5,4 százalékon állnak.

mfor.hu

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!