2011. szeptember 21. 09:10

A holland ING-csoport az elmúlt hónapban jelentősen csökkentette olasz állampapír kitettségét, miután a bank tulajdonában lévő állomány 35 (!) százalékkal, 7,3 milliárd euróról szeptember közepére 4,7 milliárdra esett vissza.

A hollandok nem csak az olasz, de a spanyol kötvényektől is szabadultak az elmúlt hetekben és kitettségük 2,3 milliárdról 1,7 milliárdra csökkent. Az ING-csoport jelenleg 7,7 milliárd euró értékben rendelkezik dél-európai állampapírokból.

Az olasz 10 éves kötvények hozama egyébként ma is egy százalékkal emelkedik és jelenleg 5,62 százalékon áll. Az augusztus eleji 6 százalék feletti szintekről az EKB vásárlásainak köszönhetően 5 százalék alá eső hozamok folyamatosan, szinte megállás nélkül emelkednek hiába a Berlusconi-kormány megszorító csomagja, a piacok nem bíznak annak maradéktalan megvalósításában.

A spanyol 10 éves hozamok jelenleg 0,6 százalékos emelkedéssel 5,4 százalékon állnak.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.