2017. október 13. 11:48

Ez egy 9 ezer fős, csillivilli focistadion és egy multifunkcionális sportcsarnok együttese.

November 8-án adják át Szombathelyen a Haladás Sportkomplexumot, tájékoztatta az MTI-t pénteken a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.. A létesítmény műszaki átadása és átvétele már lezajlott, jelenleg garanciális és utójavítási munkálatokat végez a kivitelező.

forrás: vasidron.hu

A Rohonci úti létesítmény-együttes - melynek alapkövét 2016 áprilisában rakták le - többek között egy 9000 fős, UEFA IV-es besorolású, teljesen fedett lelátóval rendelkező labdarúgó-stadiont, illetve egy multifunkcionális sportcsarnokot is magába foglal. A beruházás 15,2 milliárd forintos költségét a magyar állam viseli, de a komplexum Szombathely városának tulajdonába kerül.

A komplexum kapcsán egyébként kialakultak kényes szituációk. A focistadiont eredetileg 8,8 milliárd forintból akarták megépíteni, ez ment fel később 13,7 milliárdra. Felépíteni felépítették, üzemeltetőt azonban nem találtak hozzá. Ha pedig nem sikerül az utolsó pillanatban leakasztani egyet, akkor az építtető cégnek (vagyis az önkormányzati tulajdonú Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.-nek) kell működtetnie átmenetileg, melyre az önkormányzatnak kell adnia a pénzt. A Haladás VSE-t évi 70 millió, a Haladás focicsapatát pedig évi 75 millióval támogatja az önkormányzat, ami lényegében az új stadion bérleti díja lesz.

A sportkomplexum novemberi megnyitó ünnepségére amúgy 1200-3500 forint között lehet majd jegyet váltani, a tervek szerint 2017. október 24-től.

via MTI

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?

KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!