<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Körülbelül két és fél hónap alatt keletkezett tartozást tudnak a kórházak kiegyenlíteni - reagált a Magyar Hírlapnak Rácz Jenő, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója az egészségügyi államtitkár múlt heti bejelentésére, miszerint az Egészségügyi Alap tizennégymilliárd forintos céltartalékából többlettámogatást kapnak a kórházak.

A lap hétfői számában megjelent cikkben Rácz Jenő úgy vélte: az egészségügyi szolgáltatók jelenlegi adósságainak 16-18 százalékára nyújt fedezetet a bejelentett többlettámogatás.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár csütörtökön jelentette be, hogy a kormány döntése alapján a költségvetési zárolás az egészségügyet nem érinti, így a szolgáltatók kikerültek ebből a körből. Az államtitkár jelezte, a többlettámogatás az Egészségügyi Alap tizennégymilliárd forintos céltartalékából származhat. Az intézmények hetvenöt százalékban lejárt szállítói tartozásuk kiegyenlítésére, huszonöt százalékban pedig működési feltételeik javítására fordíthatják a pénzt.

MTI