2008. április 1. 15:24

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) azonnali tárgyalásokat kezdeményez a közszolgálati dolgozók idei reálkeresetének megőrzéséről az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) keretein belül - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a SZEF szövetségi tanácsa változatlanul érvényesnek tekinti a kormány és az OKÉT-ban képviselettel rendelkező szakszervezetek között 2007 decemberében létrejött megállapodást, amelynek lényeges rendező elve, hogy a közszolgálati reálkeresetek 2008-ban szinten maradjanak.

A SZEF úgy véli, mivel a kormányzat is deklarálta, hogy ebben az évben az eredetileg tervezettnél várhatóan mintegy másfél százalékkal magasabb lesz az infláció, szükségesnek tartja, hogy a közszolgálati munkavállalók idei reálkeresetének megőrzése érdekében a kormányzat az ehhez szükséges források biztosításával azonnali és konkrét intézkedéseket tegyen.

Ezért a SZEF szövetségi tanácsa azonnali tárgyalásokat kezdeményez az OKÉT keretein belül, s olyan megoldást tart elfogadhatónak, amely 2008-ra vonatkozóan biztosítja a reálkereset szinten tartását, 2009-re pedig figyelembe veszi e korrekció bázisképző hatását.

MTI/Menedzsment Fórum