2008. április 9. 08:09

A válság ellenére az idei év is nagyszerűen kezdődött a német vállalatok számára, ugyanakkor a lakosság életszínvonala már kevésbé alakul kedvezően. Februárban a német külkereskedelem többlete - naptári és szezonális kiigazítással - 16,4 milliárd euróra nőtt a januári 16,1 milliárdról, annak ellenére, hogy az elemzők átlagosan csak 15,8 milliárdot vártak.

Az eredmény láttán a legtöbb elemző az előző negyedévhez viszonyítva 0,3-ról 0,6 százalékra korrigálta előrejelzését az első negyedévi német gazdasági növekedését illetően.

A februári export szinten maradt januárhoz képest, 85,2 milliárd eurót ért el naptári és szezonális kiigazítással, miután januárban meredeken, 3,6 százalékkal bővült decemberhez képest. Kiigazítás nélkül a februári kivitel 9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

A behozatal ezzel szemben, tekintettel a visszaeső lakossági fogyasztásra, 0,4 százalékkal maradt el a januáritól; naptári kiigazítással 68,8 milliárd euró volt, míg kiigazítás nélkül 7 százalékkal bizonyult többnek a tavaly februárinál.

Tavaly februárban 14,3 milliárd euró körül alakult a német külkereskedelem többlete.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.