2008. március 14. 07:09

Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök olyan uniós testület létrehozását javasolja, amely áttekintené, miként lehet felügyeletet gyakorolni a pénzpiacokon tapasztalható folyamatok, ingadozások fölött, segítve a pénzügyi piacok stabilitását - mondták csütörtökön késő este Brüsszelben az EU csúcstalálkozóján résztvevő diplomaták.

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a kormányfő e tárgyban írásos javaslatot küldött José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének.

A Reuters egy magyar kormányszóvivőnőre hivatkozva azt írta, hogy a magyar miniszterelnök pénteken kifejti javaslatait.

Korábbi uniós közlések szerint az EU-csúcstalálkozó résztvevői közös álláspontot kívánnak kialakítani a pénzpiaci folyamatok átláthatóságának növelése érdekében.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.