Elkerülhetetlen a sütőipari termékek árának jelentős emelkedése. Több termék kilónkénti ára már most is eléri az ezer forintot, ugyanakkor a drágulás mértéke számos tényezőtől függ. A sütőipari vállalkozások munkájához szükséges termékek drágulása és a növekvő energiaárak miatt muszáj lesz érvényesíteniük a megnövekedett költségeiket az árakban – mondta Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke az infostartnak.
A cikk szerint a kézműves, a rozsos és a magvas kenyerek már most is elérik az ezer forintos kilónkénti árat. A szervezet vezetője szerint a pékek maguk határozzák meg – az önköltség alapján –, hogy milyen áron értékesítenek.
A drágulás mértéke az alapanyagokon és munkabéren túl például attól is függ, hogy egy vállalkozás milyen energiaszolgáltatóval állapodott meg és főként mikor - mondta a vezető.