2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kényelmetlen ukrán áremelésre készülhet fel június elsejétől a Mol.

Az Index.hu vette észre ukrán sajtóhírekben, hogy a Transznyeft közlése szerint Kijev június elsejétől várhatóan 25 százalékkal, tonnánként 17 euróra (6357 forint) emeli a Magyarországra és Szlovákiába irányuló nyersolajszállítás díját.

A cikk emlékeztet, hogy a napokon belül esedékes emelés idén már a második lenne, ugyanis az ukránok már januárban is emeltek egyszer, akkor 18,3 százalékkal. A portál szerint olyan információk is keringenek, hogy augusztus 1-jén újabb emelés jöhet, további 23,5 százalékkal, azaz néhány hónapon belül akár 21 euró/tonnára (7851 forint) is emelkedhet a díj. Ukrajna korábban az ország energetikai infrastruktúrájának erodációjával indokolta az emelését.

Az Index.hu végül emlékeztet, hogy a Barátság kőolajvezeték a világ egyik leghosszabb nyersolajszállító infrastruktúrája, amely mintegy 4000 kilométeren keresztül szállít olajat Oroszországból, és több országot is érint, valamint számos finomítót is a vezetéken keresztül táplálnak. A drágulás már csak azért is rendkívül kellemetlen, mert a Mol számtalanszor hangsúlyozta, hogy a finomítókat nem lehet csak úgy átállítani egyik napról a másikra, ezeknek a fejlesztéseknek rendkívül magas a költségvonzata.

(Index.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!