2p

A jó hír, hogy nincs új áldozata a koronavírusnak, a rossz, hogy nő a kórházban kezeltek és lélegeztetőgépen lévők száma.

A friss adatok szerint az elmúlt 24 órában 35 új koronavírusos fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 810 046 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A tesztek száma meglehetősen alacsony, 4076 volt, ezek 0,9 százaléka lett pozitív.

Jó hír, hogy ezúttal nem szedett új áldozatot a vírus, az elhunytak száma változatlanul 30 037 fő. 

A gyógyultak száma 1786 fős növekedést követően jelenleg 759 033 fő. Az aktív fertőzöttek száma pedig 1751-gyel 20 976 főre csökkent. 

Kevésbé jó hír, hogy 12-vel nőtt a kórházban ápoltak száma, jelenleg már 87 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Ekkora napi növekedést utoljára májusban láttunk. Közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen - ez 24 óra alatt 4 fős növekedést jelent. 

A beoltottak száma 5 654 096 fő, közülük 5 494 110 fő már a második oltását is megkapta. Ez azt jelenti, hogy az oltottak száma továbbra is rendkívül lassan emelkedik - kevesebb mint 5 ezer fővel nőtt a számuk. A második oltást ezúttal mindössze 2 723-an kapták meg. Ilyen alacsony számot a második oltásoknál közel 5 hónapja, márciusban láttunk - fogynak azok is, akik csak egy oltással rendelkeznek, és felveszik a másodikat is.

Eddig 64  ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 52 ezren már fel is vették azt. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!