2019. szeptember 13. 14:15
mfor.hu

Beruházók milliárdokat fektettek a rohamosan terjedő e-rollerekbe. Azokból egyre több lett – de a balesetekből is. Most pedig jönnek a tiltások.

New York városa eltiltotta az e-rollerek használatát a Manhattan-félszigeten, korlátozták azok forgalmát San Franciscóban, Atlantában, Portlandben és más amerikai városokban is. A hatóságok felmérték, hogy 100.000, ezen az eszközön megtett útra 20 sebesülés jut. Azoknak több, mint a fele fejsérülés, egy részük az agy sérülésével is jár.

A kaliforniai San Diegó-ban a becslések szerint már több mint 40.000, túlnyomórészt kölcsönzők által kihelyezett e-roller van. Azok miatt már több halálos baleset is történt. A rollerek, amelyekben el is botlanak az emberek a járdán, egyre jobban gátolják a gyalogos és az autós közlekedést, rongálják a tengeri strandokat.

Egy új vállalkozás most begyűjti a magánterületen, üzletek, szállodák előtt hagyott rollereket és 50 dollárért adja vissza azokat a kölcsönző cégnek – eddig már sok ezret. Ügyvédek szakosodtak arra, hogy kártérítést pereljenek ki a roller-balesetek áldozatainak. A város most 20.000-ben maximálta az engedélyköteles rollerek számát és ezrével büntette már azokat, akik nem a kijelölt helyeken tették le azokat.

e-roller e-roller

Holott a rollereket nemrég mint a városi közlekedés új, környezetbarát eszközeként ünnepelték, emlékeztet a The New York Times. Milliárdos befektetések áramlottak a rohamosan terjeszkedő nagy kölcsönző-hálózatokhoz, de most azok fokozódó pénzügyi nehézségekkel küzdenek. Egyebek mellett azért, mert túlbecsülték, meddig tartanak járműveik, amelyeket többnyire odadobnak valahol az utcán.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.