<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ellenzéki gyűlést alapesetben nem engedélyezik, de bekerült egy kiskapu a friss kormányrendeletbe.

Egy tegnap este megjelent kormányrendelet értelmében sem az '56-os megemlékezésekre, sem az október végi, november eleji temetőlátogatásokra, vallási eseményekre nem vonatkoznak a tavaly megállapított veszélyhelyzeti intézkedések, amelyek egyebek mellett a rendezvények megtartásának feltételeit szabályozzák. Köztük azt, amelyik szerint csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni ezeken az eseményeken, valamint amelyik szerint csak meghatározott létszám mellett lehet megtartani a rendezvényt.

Egy korábbi '56-os megemlékezésEgy korábbi '56-os megemlékezés

hirdetés

A részletekből kiderül, hogy a rendelet hatálya 1956 kapcsán csak azokra az állami és önkormányzati ünnepi rendezvényekre terjed ki, amelyeket október 22-én vagy 23-án tartanak. Így értelemszerűen nem tartozik ebbe a körbe például az ellenzéki pártok által szervezett megemlékezés, mivel az se nem állami, se nem önkormányzati esemény. A rendelet egy másik pontja ugyanakkor rögzíti, hogy "a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény hatálya alá tartozó gyűlést továbbra is korlátozás nélkül meg lehet tartani". Ez lehet a "felmentés" az ellenzéki esemény szervezői számára a veszélyhelyzeti intézkedések betartása alól.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.