<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A nyár óta próbálnak különböző módon segítséget kérni a magyar önkormányzatok az államtól a megnövekedett energiaköltségek miatt, ám rendre falakba ütköznek. Ezzel szemben a friss Magyar Közlöny szerint az egyházi intézmények kompenzációt kapnak.

Egy rövid kormányhatározat jelent meg a Magyar Közlöny csütörtök este megjelent számában, amely arról határozott, hogy a bevett egyházakat a közfeladataihoz kapcsolódó energiaár-növekedés miatt kompenzálják.

Az Orbán Viktor által jegyzet határozat szerint a bevett egyházak és belső egyházi jogi személyek általa fenntartott köznevelési, szakképzési, szociális és egészségügyi intézményre tekintettel az energiaár-növekedésből adódó többletkiadások kompenzációjaként a 2022. évben egyszeri kiegészítő támogatást kell biztosítani.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.