2p

A kikiáltási árnál több mint 1 milliárd forinttal többért, 3,6 milliárd forintért kelt el a taszári repülőtér. Az eredetileg kormányhatározattal értékesíteni kívánt ingatlanegyüttest a vevő nem fizette ki, ezért a kabinet árverésre bocsátotta azt.

Péntek éjjel véget ért a taszári repülőtér értékesítésére kiírt licitálás. A 2,6 milliárd forintos kikiáltási árhoz képest több mint 1 milliárddal drágábban,

3 milliárd 633 millió forintért találhat gazdát a légikikötő

– derül ki az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) elektronikus árveréseket nyilvántartó honlapján szereplő adatból.

A feltételes módot azért kell használni, mert az ügylet csak a szerződés megkötését és az ellenérték kifizetését követően válik véglegessé. Amennyiben ezek közül bármelyik nem történik meg, úgy újra kell kezdeni az egész folyamatot.

A vevő neve egyelőre nem ismert.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a kormányzat még 2021 végén egy határozatban közölte, a frissen megalakult SGF Silu Global Fund Holdign Zrt.-t jelölte ki az ingatlan vevőjének.

Az először két magánszemély tulajdonában állt vállalkozás többszöri átalakuláson ment keresztül, felbukkant benne Kovács Zoltán, az Újpesti focicsapat korábbi csatára, végül többségi tulajdont szerzett benne a Lugos Roland nevével fémjelzett, napelembizniszben érdekelt Optimum Solar Zrt. A szerződést megkötötték, ám a Miniszterelnökség lapunknak megküldött tájékoztatása szerint

az SGF Silu Global Fund Zrt. nem fizette ki a vételárat,

így az ügylet nem jött létre. Idén februárban visszavonták az eredeti kormányhatározatot, és a repteret árverésre bocsátották.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!