TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 30. 12:31

Ha az aktív fertőzöttek száma 1000-1500-ra emelkedik.

A miniszter a mai Kormányinfón többször is kitért a járványhelyzetre, vázolva, hogy a második hullám megérkezett Európába. Magyarországot még nem érte el, a járványügyi intézkedéseknek köszönhetően, de a térségünkben több országban is már jelen van.

A kormány szerint tehát sikerült megállítani az újabb fertőzéshullámot, az iskolák is kinyitnak szeptemberben. De a veszély nem múlt el, mondta Gulyás.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Megkérdeztük a minisztert, hogy mikor lehetne beszélni a második hullámról Magyarországon.

Gulyás Gergely szerint akkor, ha az aktív fertőzöttek száma 1000-1500 közé emelkedne. Hozzátette: 7-10 napos összefüggéseket kell nézni.

Jelenleg mintegy félezer aktív fertőzöttet tartanak nyilván. Hogy mikor érhetjük el ezt az esetszámot, egyáltalán elérjük-e, vagy megússzuk a második hullámot, arra azt mondta, hogy ahány szakember, annyi vélemény van erről.

Ami az iskolák megnyitását illeti, érdeklődésünkre - dönthet-e úgy egy iskola vezetése, hogy távoktatással indítja a tanévet - a miniszter közölte, hogy a fenntartótól függ, hol milyen formában zajlik az oktatás. Az állami fenntartású iskolák esetében a Klebelsberg Központ rendelkezései az iránymutatók, de vannak még alapítványi, egyházi fenntartású iskolák is, ahol a fenntartó dönt ebben a kérdésben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.