<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Helyzetkép a háború 77. napjáról.

 • Közös közleményben jelentette be a finn államfő és a finn miniszterelnök: támogatják, hogy Finnország haladéktalanul adja be felvételi kérelmét a NATO-hoz.
 •  "Amennyiben Finnország a jelentkezés mellett döntene, nagy szeretettel fogadnánk a NATO-ban. A csatlakozási folyamat zökkenőmentes és gyors lenne" - reagált Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.
 • Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte: Oroszország fenyegetésként fogja felfogni a finn tagságot.
 • Az orosz külügyminisztérium szerint Moszkva kénytelen lesz kölcsönös lépéseket tenni.
 • Válaszlépés lehet a finnek NATO-csatlakozási szándékára, hogy Oroszország már holnap leállítaná a Finnországba irányuló gázszállításait. Bővebben laptársunk, a Privátbankár oldalán, itt olvashat.
 • Koszovó beadta csatlakozási kérelmét az Európa Tanácshoz. Részletek >>>>
 • Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főnöke szerint az elmúlt hetekben ezer holttestet találtak Kijev környékén. 
 • Kijev polgármestere, Vitalij Klitschko figyelmeztette a városból elmenekült lakosokat, hogy továbbra sem biztonságos visszatérni Ukrajnába. 
 • Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint az Oroszország elleni nyugati szankciók globális válságot idéznek elő. "Sok tekintetben ezek a szankciók globális válságot provokálnak. Szerzőik, akiket rövidlátó, felfuvalkodott politikai ambíciók vezérelnek a ruszofóbia mellett, leginkább saját nemzeti érdekeiket, saját gazdaságukat, saját polgáraik jólétét sújtják" - mondta Putyin.

Az orosz támadások miatt Szeverszkből kimenekített gyerek a kelet-ukrajnai Lyman közelében A busz ablakán felirat: Gyerekek. Fotó: MTI/AP/Jevhen MaloletkaAz orosz támadások miatt Szeverszkből kimenekített gyerek a kelet-ukrajnai Lyman közelében A busz ablakán felirat: Gyerekek. Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka

 • A német Siemens is bejelentette: távozik Oroszországból az Ukrajna ellen indított háború miatt.
 • Az Európai Bizottság szolidaritási folyosók létrehozására tett javaslatot, amelyekkel biztosítható, hogy Ukrajna exportálhassa a gabonát, valamint hozzájusson a számára szükséges javakhoz a humanitárius segítségnyújtástól kezdve a takarmányokig és a műtrágyákig.
 • Matteo Salvini szerint fegyverek küldése helyett Ukrajnában búzát kell vetni a világméretű élelmiszerválság elkerülésére. A jobboldali Liga vezetője májust tartja utolsó határidőnek a béke megteremtésére Ukrajnában, szerinte gabona-utánpótlás nélkül az Afrikában várható élelmiszerválság milliós migrációs áradatot indíthat el.
 • Oroszország közvetlen veszélyt jelent a világrendre az Ukrajna elleni barbár háború, a Kínával kötött aggodalomra okot adó paktum és az új típusú, jobbára önkényes nemzetközi kapcsolatokra törekvése miatt - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke 
 • Először volt halálos áldozata az Oroszország ellen végrehajtott ukrán támadásoknak. A határmenti Belgorod megyében lévő Szolohi községet ukrán oldalról tüzérségi támadás érte, amelyben egy civil lakos életét vesztette, további hét megsebesült, 17 lakóház pedig megsérült. 
 • Meghaladta a hatmilliót azoknak a száma, akik az orosz invázió elől eddig elmenekültek Ukrajnából - közölte az ENSZ menekültügyi szervezete.

(Guardian, MTI)
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.