1p

A Budapest-bérletből származó bevételnek 28, a Pest vármegyei bérletek bevételeinek pedig 44 százalékát kapja meg az állam.

Lázár János sajtótájékoztatón mutatta be annak részleteit, új jegy- és bérletrendszerből származó bevételeket milyen arányban osztja meg az állam és a főváros. Mint a HVG tudósításából kiderül, az építési és közlekedési miniszter azt közölte:

  • a Budapest-bérletekből érkező bevételt 28-72 százalék,
  • a Pest vármegyei bérletek bevételét pedig 44-56 százalék

arányban osztják majd meg.

A főváros most 12 milliárd forintot kap törvény szerint az államtól a tömegközlekedés működtetésére, ebből ez után 6 milliárd marad a fővárosnál, 6 milliárdot pedig az állam a saját cégei – a MÁV, a Volánbusz és a MÁV-HÉV – fenntartására fordít.

A főváros 12 milliárd helyett 6 milliárdot kap, az állam pedig ugyanekkora összegből fejleszti a Volán, a MÁV és a MÁV-HÉV cégeinek infrastruktúráját. Fotó: MTI
A főváros 12 milliárd helyett 6 milliárdot kap, az állam pedig ugyanekkora összegből fejleszti a Volán, a MÁV és a MÁV-HÉV cégeinek infrastruktúráját. Fotó: MTI

A megállapodás január végén jött létre, Karácsony Gergely főpolgármester akkor azt közölte, 8950 forintra csökkentik a Budapest-bérlet árát is.

Karácsony Gergely Lázár János bejelentésére kora délután sajtótájékoztatón reagál.

Lapunk korábban Az utca embere sorozat keretében kérdezte az utazókat az állam és a főváros vitájáról:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!