2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Törvényerőre emelkedne egy jogkorlátozás, de kiderül, mikortól lesz szinte teljesen ingyenes a jogosítvány megszerzése.

Egy salátatörvény-javaslattal indítanak jövő héten. Fotó: Pixabay
Egy salátatörvény-javaslattal indítanak jövő héten. Fotó: Pixabay

Jövő héten kezdődik a parlament őszi ülésszaka, és már a második napon izgalmas javaslatokat tárgyal a Tisztelt Ház. Egy hétfőn benyújtott salátatörvény-javaslatban „egyszerűsítenék” az állam működését a kormánypárti képviselők, ami annak a veszélyhelyzeti rendeletnek a törvényerőre emelését jelenti, hogy a közmeghallgatás személyes jelenlét nélkül is megtartható lenne – írja a HVG.

A lap kiemeli, az indokolás szerint céljuk ezzel „jelentősen csökkenteni az állampolgárok, vállalkozások adminisztratív terheit”.

Hogy jó hírt is közöljük, ennek a salátacsomagnak a része az is, hogy a középiskolások és szakképző intézményekben tanulók számára a „B” kategóriás jogosítvány megszerzése ingyenessé válna, a felmerülő költségeket az állam állná a 2024/25-ös tanévtől. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy jövő év őszétől a vizsgadíjak kivételével szinte teljesen ingyenessé válhatna a vezetői engedély megszerzése.

A lap által megszerzett napirendi javaslatban viszont nincs nyoma annak, hogy a honatyák tárgyalnák Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációját, így az tovább húzódik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!