<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nehéz helyzetbe került az egyetem az értesülések szerint, a terhek nőnek.

A Népszava értesülései szerint az energiaválság, a növekvő rezsiárak és az állami támogatások csökkenése miatt takarékoskodásra kényszerülhet az Eötvös Loránd Tudományegyetem. A lap cikke szerint arról is szó van, hogy novembertől jövő év márciusáig a legnagyobb rezsikiadásokkal működő Természettudományi Kar oktatását online formában folytatják majd.

A Népszava információi arról szólnak, hogy a kar vezetése már kérte az oktatókat, vizsgálják meg, hogy az egész éves, jelenlétet igénylő gyakorlati órákat, labormunkákat hogyan tudnák átcsoportosítani a szeptemberi-októberi időszakra, az erről szóló végleges döntés a jövő hét folyamán születhet meg.

A cikk szerint a Természettudományi Kar nem az egyetem legnagyobb kara, viszont itt zajlik a legtöbb laborigényes kutatás is, a kar két épületének fenntartása az ELTE rezsiköltségeinek csaknem a felét teszi ki. Ebben nagy szerepe van a korszerűtlen fűtéstechnikának is – tette hozzá a lap.

(Népszava)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.