<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az állami turisztikai ügynökséghez kerül a magyarorszag.hu domain név.

Alig pár nap múlva furcsa felületre fogja vezetni az ügyintézésre készülő állampolgárokat a magyarorszag.hu: adó, tb és egyéb aloldalak helyett turisztikai tartalomba fognak botlani. A domain ugyanis 2021 június 1-től - tehát jövő keddtől - a Magyar Turisztikai Ügynökséghez kerül.

 

Jövő keddtől más úton lehet eljutni a kormányzati portálra
Jövő keddtől más úton lehet eljutni a kormányzati portálra

Ez egyebek mellett egy frissen a parlamenthez benyújtott törvényjavaslatból derül ki, amelyről tegnap már írtunk, a RÁBA-részvények alapítványi juttatása apropóján. A csomag számos törvényt érint, ezek sorában kerül sor az atomenergiáról szóló jogszabály módosítására, melynek lényege, hogy az atomenergia-felügyeleti szerv (vagyis az Országos Atomenergia Hivatal) "legalább 15 nappal a közmeghallgatás előtt a közmeghallgatás helyéről, időpontjáról és az eljárás tárgyáról hirdetményt tesz közzé az atomenergia-felügyeleti szerv honlapján és hirdetőtábláján, valamint a hirdetmeny.magyarorszag.hu közigazgatási portálon". Ezt tartalmazza a hatályos szabályozás, ehhez képest a módosító a "hirdetmeny.magyarorszag.hu közigazgatási” szövegrész helyébe a „központi ügyintézési” szöveget lépteti.

Cikkünk szempontjából a lényeg az indoklásból derül ki. Itt azt írják, hogy "a magyarorszag.hu a Magyar Állam elektronikus ügyintézést támogató központi portálja. A domain név azonban 2021. június 1-jével a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. részére átadásra kerül, és ezt követően az így elérhető felület kizárólag turisztikai célú feladatokat lát el. Ezért a jelenleg az elektronikus ügyintézési portálhoz kapcsolódó domain név helyett szükséges a közigazgatási ügyintézési felület általánosabb meghatározása a törvényben."

Vagyis napokon belül bezárul az út azok előtt, akik a megszokott magyarorszag.hu címen akarják elindítani ügyeik intézését, ez a domain egy olyan felületre fogja irányítani az állampolgárt, ahol a turisztikával kapcsolatos tartalmak jelennek meg. Az ügyintézésre szolgáló kormányzati portálhoz az ugyfelkapu.gov.hu címen keresztül lehet eljutni a továbbiakban.