2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kétnapos frakcióülést tart a Fidesz-KDNP Esztergomban, ahol ma Kocsis Máté, a Fidesz újra megválasztott frakcióvezetője Svédország NATO-csatlakozásáról is beszélt.

Kétnapos frakcióülést tart a Fidesz-KDNP Esztergomban. Csütörtökön Kocsis Máté, a Fidesz újra megválasztott frakcióvezetője és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője tartottak sajtótájékoztatót.

A Telex szerint Kocsis arról beszélt, hogy a frakcióülésen megtekintették a Svédországban bemutatott Az EU és a demokrácia című oktatóvideót, ami a Partizánból ismert Gulyás Márton megszólalásával indul.

Kocsis szerint az „minimum véleményes”, ami ebben a filmben elhangzik, és a frakció teljesen értetlenül áll a helyzet előtt.

Kocsis Máté Esztergomban közölte a hírt. Fotó: MTI
Kocsis Máté Esztergomban közölte a hírt. Fotó: MTI

Kocsis nem is érti, hogy várja el ezek után Svédország, hogy „a magyar parlament lelkesen támogatja a NATO-csatakozásukat”. Így aztán a frakcióülésen azt mondta: „nem tudtunk egyelőre támogató döntést hozni a svédek csatlakozásáról”.

Az ATV tudósítása szerint Kocsis Máté azt is mondta, hogy

"Épelméjű ember ilyet nem csinál szerintem." Így reagált arra, hogy szerinte a svédek azt várják, hogy a kormány megszavazza az ország NATO-csatlakozását.

Kijelentette, hogy magyarázatot várnak minderre. Hozzátette, hogy a svéd NATO-csatlakozás elé a magyar baloldali aktivisták görgették ezzel, ezért nem tudnak pozitív döntést hozni a csatlakozásról.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!