2p

A JCR megerősítette a magyar besorolást. 

Továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot a Japan Credit Rating Agency (JCR), a japán hitelminősítő megerősítette Magyarország "A-" besorolását stabil kilátás mellett - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook oldalán kedden az MTI szerint.

Szerinte a hitelminősítő pozitívan értékelte a magyar gazdaság ellenállóképességét a külső sokkhatásokkal szemben, a kedvezőbb adósságszerkezetet, a növekvő exportteljesítményt és a bankrendszer stabilitását. Hozzátette: a japán elemzők is azzal számolnak, hogy a kormány idén tovább csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot. A japán hitelminősítőn túl legutóbb a Scope Ratings erősítette meg az ország besorolását, de a három nagy nemzetközi hitelminősítő is befektetésre ajánlja Magyarországot. "Jelenleg két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint egy évtizeddel ezelőtt" - fogalmazott Varga Mihály a közösségi oldalán.

  • A Fitch Ratings "BBB" kategóriában tartja nyilván Magyarországot a leminősítés kockázatát jelentő negatív kilátás mellett. 
  • A Moody's esetében "Baa2"-es a magyar osztályzat stabil kilátással. 
  • Standard&Poor's esetében "BBB-" szerepel a magyar bizonyítványban, ugyancsak stabil kilátás mellett. 

Utóbbi osztályzatok 1-2 lépcsővel lejjebb vannak a JCR "A-"-os osztályzatánál. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!