<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Komoly felháborodást okozott a háziorvosok körében, hogy eredetileg úgy tűnt, minden Covid-gyanús betegnél antigén gyorstesztet kellene végezni a rendelőkben – most kiderült, hogy ez mégsem lesz így.

Ahogy azt korábbi cikkünkben megírtuk a szakemberek aláírásgyűjtésbe kezdtek azután, hogy az operatív törzs elrendelte, hogy a felső légúti tünetekkel orvoshoz fordulók mindegyikénél végezzék el az antigén gyorstesztet a rendelőjükben. A tiltakozók szerint

az utasítás hibás és a betegbiztonsági okból is kivitelezhetetlen.

Ehhez képest új információ, hogy az atv.hu megkeresésére a Koronavírus Központ azt közölte, hogy a háziorvosok dönthetik el, mikor szükséges, hogy antigén gyorstesztet végezzenek Covid-gyanús betegeknél, a PCR-mintavételezést pedig kizárólag a mentők és a kijelölt egészségügyi szolgálatók végzik.

A portál megkeresésére a központ úgy fogalmazott, hogy

a háziorvosok dönthetik el, hogy a tüneteket mutató betegek közül kinél tartják indokoltnak a háziorvosi rendelőben végzendő gyorstesztet, illetve kinél tartják szükségesnek a továbbra is rendelkezésre álló statikus mintavételi pontokon történő PCR-teszt elvégzését a beteg tüneteit, oltottságát, fertőzésen való átesettségét és a járványügyi körülményeket szem előtt tartva. Ezt a hamarosan megjelenő új eljárásrend is tartalmazza.

(atv.hu)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.