<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Másfél százalékkal csökkent péntek reggel a gáz tőzsdei ára, ami a 10 százalék feletti mozgásokat figyelembe véve már-már unalmasnak mondható.

Továbbra sem egyeztek meg az uniós tagállamok a földgázra vonatkozó esetleges ársapkáról az energiaügyi miniszterek csütörtöki ülésén. Emellett a közös beszerzések is önkéntes alapon történhetnek, ebben a kérdésben sem jött létre általános uniós egység. Mindezek pedig olyan módon hatottak a piacra, hogy egyelőre kivárás jellemző.

A tőzsdéken érdemi hatása nem látszik annak sem, hogy Ukrajnát okolva két napja a Gazprom újabb szállítási korlátozásokat jelentett be. Köszönhetően annak, hogy az európai országok döntő többsége az idei telet megoldja az orosz energiahordozók nélkül.

A decemberi szállítású árfolyam így minimális mértékben 122 euróra csökkent. A TTF gáz ára többek között azért fontos számunkra is, mert Magyarország által az oroszoknak fizetendő ár ahhoz van kötve.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.