<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Ez az az összeg, amit rendeleti úton átcsoportosításokkal pántlikázott fel sportcélokra a kormány 2021-ben.

Folytatva 2020-ban megteremtett hagyományunkat, átböngésztük a tavaly a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeleteket és összesítettük, hogy az eredeti, költségvetésben rögzített terveken felül mennyit költött el a kormány a sporttal összefüggésben. Úgy véljük, a téma az elmúlt szűk két évben a szokottnál is nagyobb hangsúllyal bír. Egyrészt önmagában az is érdekes és megdöbbentő, hogy a kormány mennyi közpénzt fordít sportra, hiszen a futballrajongó miniszterelnök vezette kabinet nem sajnálja a pénzt az ágazattól.

Nem sajnálják a pénzt, ha sportról van szó (Fotó: Pixabay)Nem sajnálják a pénzt, ha sportról van szó (Fotó: Pixabay)

Látszólag átgondolatlanul, olykor ad hoc módon és korlát nélkül juttat forrást a sportra. Az elmúlt időszakban azonban a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság meglehetősen visszássá teszi az e fajta költekezést, főleg úgy, hogy például közben a munka nélkül maradtaknak változatlanul 3 hónapig jár(t) az álláskeresési járadék, eseti jelleggel egyszeri segítséget sem volt hajlandó biztosítani az érintetteknek.

Korábbi összesítéseink alapján 2020-ban 255 milliárd forintot pántlikázott fel a kormány rendeleti úton a sporttal összefüggésben. Mint megírtuk, a végszámla ennek többszöröse, közel 800 milliárd forint, ha figyelembe vesszük a költségvetés fejezeti előirányzatokat és a TAO-támogatást is.

Nem túlzás azt állítani, hogy ezzel a nagyságrenddel a kormány átesett a ló túloldalára. Noha elviekben magától értetődő gondolat lenne, hogy a sportegyesületeket és a klubokat is megviselte a válságos időszak, valójában nem erről árulkodnak a számok.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.