1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Némi vigasz, hogy valamennyivel kevesebbet kell fizetni a családi nagybevásárlásért, mint az előző hónapban.

Laptársunk, a Privátbankár.hu szokásos havi Árkosár-felmérése szerint márciusban végre újra kevesebbet kell fizetni ugyanazért a 30 termékért, mint egy hónappal korábban. A visszaesés nem jelentős, 305 forinttal marad több a zsebünkben, mint februárban, ami kevesebb mint 1 százalékos csökkenést jelent.

Ugyanakkor az éves áremelkedés mértéke ismét kiugró lett: eszerint 42,7 százalékkal kell többet fizetnünk a családi nagybevásárlásért most, mint egy évvel ezelőtt. Forintosítva 10 816 forinttal többet kellett kiadni pontosan ugyanazért a 30 termékért ugyanazoknál a vizsgált hipermarket-láncoknál, mint egy évvel ezelőtt. 

A felmérés szerint tavaly márciushoz képest megduplázódott a kenyér és a tejföl ára is. Nem sokkal maradt le tőlük az árstopon kívüli UHT-tej (+88,6 százalék) és a tojás (+83,1 százalék, az árstop ellenére). A szintén árstopos krumpliért 78,3 százalékkal többet kell adni, mint egy éve. A 30 termék kétharmada 30 százalékot meghaladó mértékben drágult egy év alatt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!