<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Meghaladta a 6 milliót azoknak a száma, akik elmenekültek Ukrajnából.

 • A magyar kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az ukrajnai háború árát ne a magyar emberekkel fizettessék meg - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Szijjártó Péter kiemelte, amennyiben nem Oroszországból származó kőolajat vásárolna Magyarország, akkor 55-60 százalékkal emelkednének a magyarországi üzemanyagárak.
 • Meghaladta a 6 milliót azoknak a száma, akik elmenekültek Ukrajnából az orosz invázió elől Európa legsúlyosabb menekültválságában a második világháború vége óta – közölte az ENSZ menekültügyi szervezete. A legtöbben az Európai Unióba érkeztek Lengyelországon, Szlovákián, Magyarországon és Románián keresztül.
 • Valóságos rakétaesőt zúdítottak az oroszok a mariupoli ukrán ellenállók utolsó bástyájaként számon tartott Azovsztál acélműre. A videó az ostrom alatt álló Mariupolban készült, ahol továbbra is kitartanak az ukrán erők az Azovsztal acélgyár bunkereiben. A felvétel alapján valóságos rakétaeső zúdult az óriási üzem területére, miközben még mindig tart a bent rekedt civilek evakuálása - írja a hvg.hu.

Rakétaesőt zúdítottak az azovsztali acélműre. Fotó: depositphotosRakétaesőt zúdítottak az azovsztali acélműre. Fotó: depositphotos

 • Az orosz szárazföldi erők rakétaerői és tüzérségi egységei az éjszaka folyamán mintegy 140 ukrán célpontra mértek csapást - jelentette ki Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hivatalos vasárnap délelőtti hadijelentést ismertetve.
 • Az orosz védelmi tárca összesítése szerint az ukrán fegyveres erők az orosz szóhasználatban "különleges hadműveletnek" nevezett háború kezdete óta 165 repülőgépet, 125 helikoptert, 879 drónt, 306 légvédelmi rakétarendszert, 3098 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 381 rakétasorozatvetőt, 1525 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 2934 speciális katonai járművet veszítettek.
 • Vjacseszlav Gladkov, az orosz Belgorod megye kormányzója közölte, hogy Ukrajna felől lövések érték Szereda falut és egy civil repesztől sebesült meg. Az ügyben Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnöke vizsgálatot rendelt el.
 • Börtönlázadás szításával vádolta meg az Ukrán Biztonsági Szolgálatot (SZBU) vasárnap a TASZSZ-nak nyilatkozva Kirill Sztremouszov, az orosz ellenőrzés alá került Herszon megye helyettes vezetője. Sztremouszov szerint a "provokáció" során az őrök az SZBU felbujtására kiengedték az őrizeteseket celláikból, de a lázadásnak az orosz katonai rendőrség elejét vette. Az incidens során egy őrizetes, aki szökni próbált, életét vesztette, és a személyzet "fele" is szétszéledt.
 • Az orosz csapatok kivonultak Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv környékéről, miután hetek óta támadták – közölte az ukrán hadsereg, miközben Kijev és Moszkva erői éles harcot vívnak az ország keleti ipari központjáért. Az ukrán hadsereg közölte, hogy az orosz erők visszavonulnak az északkeleti Harkiv városából és az utánpótlási útvonalak őrzésére összpontosítanak, miközben aknavetős, tüzérségi és légicsapásokat indítanak a keleti Donyeck tartományban, hogy kimerítsék az ukrán erőket és lerombolják az erődítményeket – írja az MTI.
 • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az ukrán erők is előrelépést értek el keleten, az elmúlt napban hat várost vagy falut foglaltak vissza. Szombati esti beszédében azt hangoztatta, hogy a helyzet a Donyec-medencében továbbra is nagyon nehéz, az orosz csapatok még mindig megpróbálnak valamilyen formában felülkerekedni a harcokban.

 • Heves harcok folynak a luhanszki régióban a Szeverodonyeck városához közeli Sziverszki Donyec folyónál, ahol Ukrajna ellentámadásokat indított, de nem sikerült megállítania az orosz előrenyomulást - jelentette ki Oleh Zsdanov független ukrán katonai elemző.
 • Finnország hivatalosan is jelezte csatlakozási szándékát az Észak-Atlanti Szerződés Szervezetéhez, azaz a NATO-hoz – jelentette a Guardian. Ezzel az ország több évtizedes függetlenségének vet véget, Oroszország ukrajnai inváziójának következményeként. A csatlakozási kérelmet először a finn parlamentnek kell ratifikálnia.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.