<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Közérdekű adatigénylés nyomán kiderült az is, hogy 2022-ben kik és mennyi turisztikai támogatást kaptak. Mint a 24.hu megírta, a pénzek kiosztásának átláthatatlansága továbbra is aggályos.

A Magyar Turisztikai Ügynökség alá tartozó Kisfaludy 2030 Zrt. több vissza nem térítendő támogatást osztott ki 2021-ben, mint amennyiről a weboldalán beszámolt. Nem 84, hanem 131 támogatásról van szó, amelyek összege a korábban ismert 9,7 milliárd helyett bő 19 milliárd forint volt – derült ki a 24.hu közadatigényléséből.

Tavalyelőtt összesen 22 vendéglátós kapott a vissza nem térítendő állami milliókból, az eredeti listáról számos luxusétterem és borászat maradt le. A 24.hu cikke szerint a legnagyobb, 3,9 milliárdos állami támogatást egy Tiborcz Istvánhoz közeli vállalkozás, a Galya Top Property Kft. kapta.

Természetes, hogy az állam segíti a turisztikai szereplőket, ám a pénzek kiosztásának átláthatatlansága továbbra is aggályos. Ezen összegek jelentős része ugyanis egyedi támogatás, melyekről egy személyben Guller Zoltán dönt. Illetve ő döntött akkor, amikor az MTÜ vezérigazgatója volt.