3p

A DK szórakoztató showműsornak, a Párbeszéd "standupnak is cikinek" értékelte Orbán Viktor miniszterelnök szombati budapesti évértékelőjét, az MSZP szerint "orbáni lázálmok helyett" a magyar valóságról kell beszélni. A Jobbik elnöke úgy vélte: az utókor értékeli mindazt a rombolást, amit 12 év alatt véghezvitt.

Az MSZP lapunkhoz is eljuttatott írásos összegzésében azt írta: Orbán Viktor a Fidesz kiváltságosainak beszélt. "Azoknak a kiváltságosoknak, akik az elmúlt 12 évben az irányított közpénz-lenyúlások nyertesei voltak, akik Magyarországot és a magyar embereket fentről nézik és lenézik", ... Michelin-csillagos étteremben vacsoráznak, jachtoznak, helikoptereznek az ellopott közpénzből, miközben nem látják a társadalom nagy részének mindennapi problémáit". A szocialisták szerint ha Orbán Viktor nem félne, ha valóban lenne mire büszkélkednie 12 év kormányzás után, akkor kiállna vitázni Márki-Zay Péterrel, ahogyan az demokráciában választás előtt szokás.

Az ellenzéki pártok durván nekimentek Orbán Viktornak. Fotó: Mfor
Az ellenzéki pártok durván nekimentek Orbán Viktornak. Fotó: Mfor

Az MTI összefoglalója szerint az MSZP kommünikéjében úgy értékelt: "a kormányfő elhallgatta azt a tényt, hogy a Fidesz rárobbantotta a szegénységet az országra" és hogy "Magyarországon megélhetési válság van". Azt sem említette, hogy a beszéde alatt is emberek haltak meg a Fidesz által rosszul kezelt járványban - fűzték hozzá.

A Párbeszéd úgy fogalmazott: Orbán Viktor "a néptől hermetikusan elzárva, harmadosztályú standuposként hazudott az övéinek", miközben az Egységben Magyarországért szövetség politikusai, aktivistái, szimpatizánsai az utcákon és a tereken folytattak valódi párbeszédet a magyar emberekkel.

Úgy vélték, a miniszterelnök most sem beszélt Magyarország valódi problémáiról: a megélhetési válságról, az egészségügyi katasztrófákról, az oktatás kivégzéséről, "ahogyan nem ejtett egyetlen szót arról sem, hogy családja, kiváltságos haverjai a magyar emberektől ellopott pénzből, teljesítmény nélkül hizlalták luxusra magukat".

"A korrupt, érzéketlen kormányfő mondhat bármit, Putyin és Kína által rángatott, megfáradt báb lett, aki béna szóviccei mellett csak a fejében létező démonokkal küzd jobban" - írták.

A DK közleményében azt írta: "Orbán Viktor ma évértékelő címén a fideszes kiváltságosok körében mondott beszédet". Az eseményen elhangzottakat "sajnos nem tudjuk kommentálni, mert nem volt időnk szórakoztató showműsort nézni" - írták.

A DK politikusai és aktivistái szombaton egész nap az utcán vannak: ajánlást gyűjtenek, kampányolnak, és meghallgatják az emberek problémáit, amelyekre - mint fogalmaztak - "a fideszes elit 12 éve süket és vak".

Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésében, amelyet az MTI-hez is eljuttatott azt írta: "Orbán évértékelőire rendre reagálni szoktam. Most nem fogok". Úgy fogalmazott: "a múltról ugyanis mindig hazudik, jövője meg már nincs". "Mi pedig április 3-án elhozzuk a valódi rendszerváltást: szabadságot és jólétet minden magyarnak!" - fűzte hozzá.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!