TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Varga Mihály szerint 2010 és 2018 között közel huszonötszörösére nőtt a családi kedvezmény formájában a háztartásoknál hagyott összeg.

A családi adó- és járulékkedvezmények alakulásáról kérdezte egy ellenzéki képviselő, Tordai Bence (Párbeszéd) a kormányt, a választ Varga Mihály pénzügyminisztertől kapta meg.

Varga Mihály (MTI/Kovács Tamás) Varga Mihály (MTI/Kovács Tamás)

A tárca előzetes számításai szerint tavaly több mint 335 milliárd forint kedvezményt biztosítottak a több mint 1,1 millió magánszemély igénylő számára családi adó- és járulékkedvezmény formájában.

A miniszter részletezte, hogy 2010 óta hogyan alakultak a kifizetések.

Közlése szerint 2010 és 2018 között közel huszonötszörösére nőtt az évente családi kedvezmény formájában a háztartások számláján hagyott összeg.

Ebben az időszakban a családi kedvezménynek is köszönhetően a nettó kereset 73,2 százalékkal, a reálkereset pedig 47,2 százalékkal emelkedett a nemzetgazdaság szintjén.

Ezen belül a nagycsaládosok (három vagy több gyermek) jövedelme nőtt a legnagyobb arányban: nettó értelemben megduplázódott, reál értelemben pedig 76,1 százalékkal növekedett.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

A családi adókedvezménnyel kapcsolatos intézkedések közül kiemelte, hogy a kétgyermekes családok által érvényesíthető kedvezmény összege 2015-höz képest 2019-re fokozatosan a duplájára emelkedett. Valamint 2014-től a járulékoknál is érvényesíteni lehet a kedvezményt, amely az alacsonyabb jövedelmű, több gyermeket nevelő házaspároknak jelent könnyebbséget.

Tordai Bence egyébként a különböző családmodellek mellett elérhető kedvezményekre kérdezett rá, a gyermekek és az eltartók száma és speciális helyzetük (például súlyos fogyatékkal élők) alapján.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.