<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az elmúlt órák háborús fejleményei egy csokorban.

 • Kedden ér véget a népszavazás Ukrajnában, mely az ország területének 15 százalékának Oroszországhoz annektálásáról szól. A keleti Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja megyékben pénteken kezdődött a szavazás, ám bármi is legyen az eredmény, a nyugati országok már jelezték: nem ismerik el az eredményeket.
   
 • A Kreml közlése szerint Oroszország nem hozott döntést a határainak lezárásáról.
   
 • Oroszországban hétfőn őrizetbe vettek egy japán konzult kémkedés vádjával. Sajtótájékoztatóján Macuno Hirokazu, a japán kormány főtitkára megalapozatlannak nevezte az orosz gyanút, s leszögezte, hogy Tokió bocsánatkérést vár az ügyben. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kihallgatás során az orosz tisztségviselők "félelmet keltő módon" viselkedtek, s hozzátette, hogy ez a bánásmód egyebek között sérti a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezményt is.
   
 • Egy orosz férfi hétfőn lelőtte egy helyi katonai behívóbizottság vezetőjét egy szibériai városban, miután közölte, hogy nem hajlandó Ukrajnában harcolni.
   
 • Az Északi Áramlat 2 vezeték nyomása jelentősen csökkent hétfőn. A német hatóságok próbálják kideríteni mi állhat az eset hátterében, Az üzemeltető szerint gázszivárgás történt.

  Váratlan fejlemény. Fotó: DepositphotosVáratlan fejlemény. Fotó: Depositphotos
 • Hosszú járműsorok alakultak ki az orosz-mongol határon, mivel az oroszok továbbra is menekülnek a Kreml mozgósítása elől. Altangulag város ellenőrzőpontjának vezetője szerint szerda óta több mint 3000 orosz lépett be Mongóliába az átkelőn.
   
 • A NATO légiereje gyakorlatokat tart a Balti-tenger felett az Egyesült Királyság, Németország és Olaszország részvételével.
   
 • Az Egyesült Államok ígéretet tett arra, hogy 457,7 millió dolláros polgári biztonsági segélyt nyújt Ukrajnának. A támogatás célja a polgári életek megmentése, valamint a bűnözés elleni küzdelem támogatása.
   
 • Az Egyesült Királyság 92 új szankciót jelentett be válaszul az orosz népszavazásra Ukrajnában. A bünetetőcsomeg a színlelt szavazatok mögött állókra, valamint oligarchákra és vállalatok igazgatósági tagjaira irányul.
   
 • Az ENSZ atomenergetikai felügyelete azt mondta, készen állnak a tárgyalásokra a zaporizzsjai atomerőmű körüli védőzónak felállításáról. A Nemzeti Atomenergia Ügynökség vezetője a múlt heti ENSZ-közgyűlésen találkozott Oroszország és Ukrajna külügyminisztereivel, hogy megvitassák a lehetőségeket.
   
 • Az Egyesült Államok szörnyű következményekre figyelmeztetett, ha Oroszország betartja a nukleáris fegyverek bevetésével kapcsolatos fenyegetéseit. Antony Blinken szerint a fegyverek használata katasztrofális hatással járna az egész világon.
   
 • Ukrajna szerint a Kreml az orosz hadköteleseket kiképzés nélkül küldi a frontra.
   
 • Zelenszkij megfogadta, hogy felszabadítja az egész országot, miközben Oroszország folytatja a népszavazást az ukrán területekről. Az ukrán elnök szerint az ország fegyveres erői megtorolják az orosz agresszor minden egyes csapását.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.