<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A honvédelmi miniszter Magyarország és a NATO kapcsolatáról beszélt.

Nemcsak a magyar kormány, hanem a teljes nemzet a NATO mögött áll, mert rendkívül fontos garanciája a biztonságunknak

 - jelentette ki a honvédelmi miniszter pénteken Székesfehérváron, a NATO Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (HQ MND-C) kezdeti műveleti képesség elérése alkalmából szervezett ünnepségén írja az MTI.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Fotó: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Fotó: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: egy felmérés szerint a NATO támogatottsága a magyarok körében hét százalékkal magasabb, mint a szövetséges országok átlaga. A tárcavezető beszédében emlékeztetett arra, hogy Magyarország több mint húsz éve a NATO tagja, és lépésről lépésre építette fel jelenlétét a szövetségben.

A biztonsági helyzet Európában alapvetően megváltozott, jelentősen romlott az ukrajnai orosz agresszió következtében. Ez megváltoztatta a NATO-t is, egy adaptációs folyamat megy végre, és ennek része a többnemzeti hadosztály-parancsnokság létrehozása, amely 2019-ben kezdődött meg

 - mondta a miniszter, aki arról már nem ejtett szót, hogy mennyiben tesz jót ennek a bizonyos „megromlott biztonsági helyzetnek”, hogy Magyarország nem hajlandó ratifikálni Svédország NATO-csatlakozását egyelőre.