<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Harkivot ért újabb támadást "nem fogják elfelejteni" az ukránok, Putyin leváltotta a Fekete-tengeri flotta főparancsnokát. Rövidhírek a háborúból.

  • Leváltotta Vlagyimir Putyin a Fekete-tengeri flotta főparancsnokát. A RIA hírügynökség értesülései szerint Igor Oszipovot Viktor Szokolov váltja, miután az utóbbi időszakban a Krím-félszigeten több orosz támaszponton és más fontos létesítményben történtek robbanások, amelyeket feltehetően ukrán támadások okoztak, bár az oroszok többet is igyekeztek balesetként beállítani. Ha tényleg megtörtént a leváltás, akkor ez a háború kezdete óta az egyik legmagasabb szinten végrehajtott vezércsere lehet az orosz haderőnél, amely azt is mutatja, hogy Putyin nem elégedett a háború alakulásával a déli fronton.
  • Legalább hét ember meghalt és 16 megsebesült egy újabb, Harkivot ért orosz támadásban, amely az ukrán források szerint egy teljes lakótömböt semmisített meg. Volodomir Zelenszkij ukrán elnök a támadás kapcsán kijelentette, "nem fogunk megbocsátani, bosszút állunk".
  • A ukrán hatóságok katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak a zaporizzsjai atomerőmű közelében. Az orosz kézen lévő létesítményt az elmúlt időszakban többször is lőtték, az oroszok pedig állítólag alá is aknázták, ezért több szakértő szerint is "valós a nukleáris katasztrófa" esélye.
  • Közben őrizetbe vették a zaporizzsjai erőmű két alkalmazottját, akiket azzal vádolnak, hogy irányzóként segítették az ukrán tüzérséget - közölték szerdán a Zaporizzsja megyei Moszkva-barát hatóságok. A gyanúsítottakra tíz évtől életfogytig tartó börtönbüntetés várhat. Vlagyimir Rogov, a zaporizzsjai területi közigazgatás főtanácsának tagja kijelentette, hogy a nap folyamán legkevesebb hat lövedék csapódott be Enerhodarban, de magát az erőművet nem érte találat. A létesítmény rendes üzemmódban működik.
  • Legalább 12 orosz katona halhatott meg egy Nova Kahovka-i támaszpont ellen végrehajtott támadásban az ukrán fegyveres erők közlése szerint. A közzétett felvételeken romba dőlt épületek, kiégett járművek láthatók.

  • Elért a Boszporuszhoz az első, az ENSZ afrikai élelmiszersegély-programja keretében ukrán gabonát szállító hajó. Az MV Brave Commander nevű hajó 23 ezer tonna búzát szállít Etiópiába.

  • Oroszország a csökkenő mennyiségek ellenére is 38 százalékkal magasabb bevételekre számíthat tavalyhoz képest idén az energiahordozók exportjából egy a Reuters birtokába került minisztériumi dokumentum szerint. Ebből az derül ki, hogy idén 337,5 milliárd dolláros bevételre számítanak e területen, amely több mint egyharmadával több mint a tavalyi évben.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.