A WWF szerint az eredetileg igen szigorú uniós jogszabálytervezetet a vegyiparnak sikerült számos ponton gyengítenie. A szervezet vizsgálata alapján a tejtermékekben, húsokban, kenyérben kimutatott vegyi anyagok káros hatással lehetnek a fejlődésben lévő magzatokra, csecsemőkre és kisgyermekekre.
Prommer Mátyás, a WWF Magyarország környezetpolitikai programvezetője elmondta: "megdöbbentő, hogy még az egészségesnek vélt táplálkozás során is milyen sokféle mesterséges vegyi anyag jut szervezetünkbe. Az Európai Parlament egy szigorúbb vegyi anyag szabályozás életbe léptetésével változtathat ezen."
A szervezet szerint a jövőben a 10 tonnánál kevesebb mennyiségben gyártott vegyi anyagokat is be kellene vizsgálni. A legveszélyesebbeket - köztük a hormonháztartást befolyásolókat - pedig amikor csak lehet, biztonságosabb anyagokkal kellene helyettesíteni.